Mini pizze z ciasta francuskiego 

4.07.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:

  • 🍕1 ciasto francuskie
  • 🍕1/2 sloiczka pesto bazyliowego
  • 🍕1 jajko
  • 🍕2 kiełbaski franfurterki
Przygotowanie:

Rozwiń ciasto francuskie.

Pokrój je w kwadraty. Boki każdego kwadratu zwiń. Do miseczki wbij jajko. Roztrzep je. Roztrzepanym jajkiem posmaruj ciasto francuskie. Na środek ciasta francuskiego wyłóż pesto bazyliowe. Następnie wyłóż ser mozzarella i frankfurterki. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Zapiekaj mini pizze przez 20 minut.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Sałatka z ogórków i marchewki (do słoików)

Składniki: 2 kg ogórków gruntowych (średniej wielkości) 0,5 kg marchewki 2 papryki czerwone (opcjonalnie) 1 cebula (opcjonalnie) 1…

Sałatka z cukinii, papryki i rzodkwi w pikantno-słodkiej zalewie

Składniki: (porcja na 2–3 słoiki 500 ml) 1 średnia cukinia (ok. 400 g) 1 czerwona papryka 1 biała…

Domowy pasztet pieczony

Składniki: Mięso: 500 g łopatki wieprzowej 300 g wątróbki drobiowej (np. z kurczaka) 300 g boczku surowego 2…