Soczysty schab z warzywami i serową pierzynką

4.07.2023
Czas przygotowania: 45 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
  • 4 plastry dobrej jakości schabu 
  • 4 plastry pomidora malinowego 
  • 1/2 żółtej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 kulka sera mozzarella 
  • tarty ser mozzarella 3 łyżki 
Przygotowanie:

Schab namocz w cebuli i mleku. To sprawi, że będzie kruchy, a zarazem soczysty. Jeśli tego nie zrobicie koniecznie rozbijcie mięso tak jak na kotlety. 

Namoczony schab w mleku wyjmij na papier do pieczenia. Pokrój paprykę. Wyłóż ją na schab. Następnie na każdy kawałek schabu z papryką wyłóż plaster pomidora malinowego, a także ser mozzarella.  Całość piecz 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kremówka, a może napoleonka?

Kremówka i napoleonka to dwa różne, a jednak podobne ciasta. Oba te ciasta wykonuje się dokładnie tak samo,…

Pączki o smaku toffifee

Składniki: 140 ml mleka migdałowego lub krowiego 20g drożdży  60 g cukru/erytrytolu  500 g mąki pszennej  100 g…

Lekka pasta jajeczna z awokado

Składniki: 4 jajka 1 ogórek gruntowy  1 awokado  1 pęczek szczypiorku  Sok z 1/2 cytryny  3 łyżki skyru…