Wiosenne śniadanie z sadzonym jajkiem na wodzie i szparagami

4.07.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥚🥚2 jajka
  • 🥯🥯2 bajgle 
  • 🥬 2 garści mixu sałat 
  • 🥦1 pęczek zielonych szparagów 
  • Koperek 
Sos:
  • 2 łyżki jogurtu greckiego 
  • 1 łyżka musztardy miodowej 
  • Sól do smaku
Przygotowanie:

Na patelnię wlej wodę. Zagotuj ją. Na wodę wbij jajka. Od zielonych szparagów usuń zdrewniałe końcówki. Szparagi dodaj do jajek. Gotuj je al’dente. Przygotuj sos. Wszystkie składniki na sos wymieszaj. Przekrój bajgle na pół. Posmaruj je sosem. Wyłóż mix sałat, szparagi i jajko

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Śniadaniowy wrap z jajkiem. Prosty przepis na śniadanie w 15 minut.

Śniadaniowy wrap z jajkiem to idealny sposób na szybki i pożywny start dnia. To danie, które łączy w…

Kopytka z batata

Składniki: 400 g puree z dyni Hokkaido lub batata (gotowanego lub pieczonego, dobrze odparowanego) 1 jajko 1 szklanka…

Makaronowa sałatka z 5 składników z brokułem

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki makaronowej. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko 5…