Zapiekane jajka w chlebie tostowym z pesto bazyliowym

4.07.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
To dosłownie 4 składniki:
  • 🍞3 kromki chleba tostowego
  • 🥚3 jajka
  • 🧀3 plastry żółtego sera 
  • 🌱2 łyżeczki bazyliowego pesto 
Przygotowanie:

Przygotuj kokilki. Wyłóż je chlebem tostowym. Następnie dodaj pesto bazyliowe, ser żółty i jajka. Całość zapiekaj 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 190°C. Grzanie góra dół bez termoobiegu. Gotowe koszyczki posyp koperkiem*opcjonalnie.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Nachosy z tortilli

Zesmakuj ze mną banalnie prostej w przygotowaniu, a zarazem pysznej przekąski z tortilli. Domowe nachosy świetnie smakują zarówno…

Wege pasztet z białej fasoli

Składniki : • 500 g białej fasoli z puszki • 2 duże cebule • 2 pietruszki • 2…

Żeberka duszone w słodko-ostrym sosie pomidorowo-ananasowym

Składniki: (4 porcje) 1,2 kg żeberek wieprzowych (pociętych na porcje) sól, świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżka oleju…