Zapiekane jajka w chlebie tostowym z pesto bazyliowym

4.07.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
To dosłownie 4 składniki:
  • 🍞3 kromki chleba tostowego
  • 🥚3 jajka
  • 🧀3 plastry żółtego sera 
  • 🌱2 łyżeczki bazyliowego pesto 
Przygotowanie:

Przygotuj kokilki. Wyłóż je chlebem tostowym. Następnie dodaj pesto bazyliowe, ser żółty i jajka. Całość zapiekaj 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 190°C. Grzanie góra dół bez termoobiegu. Gotowe koszyczki posyp koperkiem*opcjonalnie.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami

Składniki: 🥄4 łyżki mąki pszennej 🥛 4 łyżki serka wiejskiego  🥄2 łyżki jogurtu greckiego 🥄½ łyżeczki proszku do…

Buraczki zasmażane – tradycyjny dodatek do kotleta schabowego/mielonego

Buraczki zasmażane to jedno z tych dań, które nieodłącznie kojarzą się z tradycyjną, polską kuchnią. Delikatnie słodkie, lekko…

Tradycyjne kartacze.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 22 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, smakosze kulinarnych tradycyjnych korzeni! Dzisiaj…