Pieczone podudzia z kurczaka

5.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Podudzia marynowane w miodzie z przyprawami kontrastującymi to rozpusta dla naszych kubków smakowych. Chrupiąca skórka, soczyste wnętrze… w połączeniu z kaszą lub ziemniakami tworzy nam obiad idealny.

Składniki:
  • 500 g pałek z kurczaka
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:

Do miski dodaj miód, musztardę, przyprawę do mięs, paprykę wędzoną. Całość dokładnie wymieszaj. W tak przygotowanej marynacie obtaczaj pałki kurczaka. Zamarynowane pałki połóż na papierze do pieczenia. Piecz 40 minut w 180°.

Podawaj z kaszą gryczaną i ulubioną sałatką.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Włoska Uczta w Twojej Kuchni. Przepis na Spaghetti Bolognese

Duszone spaghetti bolognese to klasyczne danie, które przywołuje na myśl ciepłe, domowe posiłki i długie, leniwe wieczory przy…

Naleśniki z dżemem pomarańczowym

Zesmakuj ze mną pysznych naleśników z dżemem pomarańczowym, skyrem i bananem. Przepis jest banalnie prosty, a niesamowicie smaczny.…

Szybki obiad w 20 minut.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 34 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, szybcy smakosze! Dzisiaj wyruszamy w…