Pierś z indyka w sosie z żółtych pomidorów

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Żółte pomidory zawierają w sobie niesamowitą słodycz. W połączeniu z soczystym kurczakiem i mleczkiem kokosowym tworzą danie idealne. Danie proste w przygotowaniu z mnóstwem pełnowartościowych składników odżywczych.

Składniki:
  • 1/2 piersi z indyka
  • 4 żółte pomidory
  • 1/2 słoika ciecierzycy
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml śmietanki 30% lub mleczka kokosowego
  • 1 łyżka oleju
Przygotowanie:

Pomidory piecz w piekarniku przez 20 minut. Po tym czasie przetrzyj je za pomocą sitka. Pierś z indyka pokrój w kostkę.  Patelnię rozgrzej, dodaj olej, a następnie wrzuć pierś indyka. Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą curry. Do usmażonego indyka dodaj przecier z pomidorów, ciecierzycę oraz mleczko kokosowe/śmietankę. Całość duś przez 5/7 minut i gotowe.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Prosty przepis na chleb z czarnuszką, bazylią i suszonymi pomidorami 

Zesmakuj ze mną pysznego, drożdżowego chleba, który smakiem zachwyci Twoich najbliższych.  Przepis ten jest uniwersalny i dodatki możesz…

Tartaletki z kremem pistacjowym

Ciasto kruche:• 250 g mąki pszennej• 125 g zimnego masła• 50 g cukru pudru• 1 żółtko• 2-3 łyżki…

Chrupiące bananowe gofry 

Ciasto na gofry: 2 duże, dojrzałe banany 400 g mąki pszennej 80 g oleju lub roztopionego masła 2…