Krem ze szparagów z jajkiem poche

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Szparagi to warzywo iście wiosenne. Zostały Ci może łodygi ze szparagów? Przygotuj krem z jajkiem poche. To idealny przepis na posiłek typu zero waste.

Składniki:
  • 1 pęczek szparagów
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1 jajko
  • 1,5l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki jogurtu  greckiego
Przygotowanie:

Do garnka wlej bulion. Dodaj szparagi. Całość gotuj 10 minut. Następnie blenduj. Dodaj mleczko kokosowe. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z jajkiem poche, jogurtem greckim i bagietką cebulową lub grzankami.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Polędwiczki wieprzowe w sosie porowym

Zesmakuj ze mną pysznych, a zarazem łatwych w przygotowaniu polędwiczek w sosie porowym. Polędwiczki są miękkie, delikatne... Po…

Owsianka Kinder Bueno

Zesmakuj ze mną pysznej, a w dodatku zdrowej- czekoladowej owsianki o smaku Kinder Bueno. Owsiankę tą można jeść…

 Sałatka z pomarańczą i rukolą

Składniki: 1 opakowanie rukoli sałata lodowa duży granat 3 pomarańcze 2 garści orzechów  Sos: 2 łyżki musztardy miodowej …