Pierś z indyka duszona na parze z kluskami lanymi i burakiem

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • pieprz pomarańczowy
  • sól
  • 200 g klusków lanych
  • 3 buraki parowane
  • ser feta
Przygotowanie:

Pierś z indyka obtocz pieprzu cytrynowym. Do garnka nalej wodę, na wierzch włóż sito, a do sita włóż pierś z indyka. Gotuj pierś na parze około 40/45 minut. Gotową pierś z indyka pokrój w grube plastry. Podawaj z kluskami lanymi, serem feta oraz parowanymi burakami.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Racuchy z karmelizowanymi gruszkami

Zesmakuj ze mną pysznych racuchów z karmelizowanymi gruszkami i malinami. Pyszne racuchy, które nie wymagają długiego czasu wyrastania.…

Soczysta pieczona karkówka w ziołach

Składniki: 1,2–1,5 kg surowej karkówki bez kości   4–5 ząbków czosnku (przeciśnięte przez praskę) 2 łyżki suszonego majeranku…

Sałatka grillowa z chorizo

Składniki: 100 g chorizo200 g makaronu4 ogórki gruntowe1 pęczek koperku150 g sera żółtego5 łyżek pieczarek marynowanych4/5 łyżek  jogurtu…