Grillowane Kofty ze szparagami

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Kofta to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Zazwyczaj robi się je z wołowiny lub jagnięciny. U mnie wersja z mięsem z indyka. Kofty są przede wszystkim bardzo zdrowe i sycące. W smaku przypominają nasze kotlety mielone.

Składniki:
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • tortellini
  • 500 g szparagów
  • przyprawa do mięs
  • 1 jajko
Przygotowanie:

Do miski dodaj mięso, przyprawę oraz jedno jajko. Zagnieć ręcznie. Formuj małe kotlety, a następnie nabij je na patyczek do szaszłyków. Piecz lub grilluj przez 13/15 minut w 180 stopniach. Tortellini ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Szparagom ułam końcówki. Przełóż je na patelnię. Zalej wodą. Duś przez 5/8 minut. Gotowe Kofty podawaj z tortellini, a także przygotowanymi szparagami.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Chrupiące zapiekanki z serem mozzarella, pomidorkami i świeżą bazylią

Zapiekanki są bardzo proste w przygotowaniu, jednak w prostocie tkwi siła, Chrupiąca zapiekanka, świeża oliwa, soczyste pomidory i…

Karmelowo-advokatowa słodycz. Pyszne ciasto z nutą czarnej porzeczki

Zesmakuj ze mną obłędnie pysznego ciasta. Krem kajmakowy o smaku advokatu, jasny delikatny biszkopt i dżem porzeczkowy.  Przepis…

Surówka obiadowa z kapustą pekińską

Zesmakuj ze mną surówki z kapustą pekińską, czerwoną kapustą, rzodkiewką i szczypiorkiem. Przepis znajdziesz poniżej Składniki: 1/4 małej…