Indyk w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i bazylią

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Danie, które swoim smakiem w pewnym stopniu przeniesie Cię do krajów azjatyckich. Jedna porcja ma zaledwie 430 kcal. Zdrowie zaczyna się właśnie od tego talerza 🙂 Przepis poniżej.

Składniki:
  • 500 g indyka
  • 1 opakowanie warzyw  mieszanki chińskiej
  • 1 puszka ananasa
  • 1 papryka czerwona
  • 1 opakowanie passaty pomidorowej
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • sól
Przygotowanie:

Na patelnię dodaj wszystkie warzywa (wcześniej je pokrój) oraz mieszankę chińską. Smaż przez 5 minut, a następnie zalej passatą pomidorową, dodaj pokrojoną pierś z indyka oraz ananasa. Duś przez 15 minut. Na koniec dopraw  całość przyprawą curry, wędzoną papryką oraz solą. Tak przygotowany sos podawaj z ryżem i świeżą bazylią.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Ciasto a'la biszkoptowe z kremem oreo🍪🍪🍪 i czereśniami 🍒🍒🍒

Ciasto a'la biszkoptowe. Dlaczego a'la? Ponieważ do mojego "biszkoptu" nie oddzielamy białek od żółtek. Jajka i pozostałe składniki…

Deserki z brzoskwiniami

Składniki (na 4 porcje):150 g ciastek owsianych1 puszka brzoskwiń w syropie1 galaretka brzoskwiniowa (lub pomarańczowa)250 g serka mascarpone200…

Drożdżowe ciasto śliwkowo-cytrynowe

Ciasto drożdżowe to jedno z najzdrowszych ciast jakie istnieją. Dziś pokażę Ci jak przygotować drożdżowe ciasto z dużą…