Indyk w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i bazylią

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Danie, które swoim smakiem w pewnym stopniu przeniesie Cię do krajów azjatyckich. Jedna porcja ma zaledwie 430 kcal. Zdrowie zaczyna się właśnie od tego talerza 🙂 Przepis poniżej.

Składniki:
  • 500 g indyka
  • 1 opakowanie warzyw  mieszanki chińskiej
  • 1 puszka ananasa
  • 1 papryka czerwona
  • 1 opakowanie passaty pomidorowej
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • sól
Przygotowanie:

Na patelnię dodaj wszystkie warzywa (wcześniej je pokrój) oraz mieszankę chińską. Smaż przez 5 minut, a następnie zalej passatą pomidorową, dodaj pokrojoną pierś z indyka oraz ananasa. Duś przez 15 minut. Na koniec dopraw  całość przyprawą curry, wędzoną papryką oraz solą. Tak przygotowany sos podawaj z ryżem i świeżą bazylią.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Zupa ZBÓJA.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 36 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Dziś przenosimy się do magicznego świata,…

Chrupiące zapiekanki z serem mozzarella, pomidorkami i świeżą bazylią

Zapiekanki są bardzo proste w przygotowaniu, jednak w prostocie tkwi siła, Chrupiąca zapiekanka, świeża oliwa, soczyste pomidory i…

Prosty przepis na chleb z czarnuszką, bazylią i suszonymi pomidorami 

Zesmakuj ze mną pysznego, drożdżowego chleba, który smakiem zachwyci Twoich najbliższych.  Przepis ten jest uniwersalny i dodatki możesz…