Lasagne z pieczoną dynią i mięsem z indyka
Połączenie dyni i mleczka kokosowego nadaje lasagne nowy niebanalny, a zarazem pyszny smak. Delikatny i kremowy sos w połączeniu z mięsem z indyka wspaniale komponuje się z makaronem. Poniżej przepis.

Składniki:
- 1 puszka mleka kokosowego
- 2 szklanki pure z pieczonej dyni
- 1 duży ok. 0,5 l passaty pomidorowej.
- Sól
- Pieprz
- Suszona bazylia 2 łyżki
Wszystkie składniki ze sobą połącz. Duś na małym ogniu przez 10 minut, tak by sos się zredukował.
Pozostałe składniki do przygotowania Lasagne :
- makaron do Lasagne
- 1/2 kg Mięsa z indyka
- 400 g sera tartego mozarella
- świeża bazylia
Przygotowanie:
Przygotuj naczynie do zapiekania. Na dno wylej 4 łyżki sosu
Na dno wlewamy ok.4 łyżki sosu (tak by zakryć dno). Następnie na sos połóż makaron i mięso- kolejna warstwa sosu, ser tarty mozarella, makaron, mięso itd. aż do momentu, gdy składniki nam się skończą. Wszystko jest zależne od wielkości naczynia.
Jeśli lubisz bardziej mięso wieprzowe, użyj go zamiast mięsa z indyka. Ser mozarella to wersja light, jeśli chcesz to użyj swojego ulubionego sera
Ważne! Ostatnia warstwa musi się kończyć na serze, by ładnie się zapiekł. Piecz 35/40 minut w 180°.
Podawaj lasagne ze świeżą bazylią.
Smacznego!