Buraczane gofry z wędzonym twarogiem i bazylią

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Wytrawne gofry bez ubijania białek, które smakują idealnie ze słonymi dodatkami. U mnie wersja z wędzonym twarogiem i bazylią, jednak świetnie smakują również z jajkiem poche i rukolą.

Składniki:
  • 2 duże buraki
  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 8 g oleju rzepakowego
  • sól do smaku
  • 2 łyżki czarnuszki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • twaróg wędzony
  • świeża bazylia
Przygotowanie:

Do miski dodaj buraki. Zblenduj je. Następnie dodaj jajka, mleko i olej. Całość wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, czarnuszką i solą. Połącz mokre składniki z suchymi. Rozgrzej gofrownicę. Wylewaj porcję (1 łyżkę wazową) ciasta na 1 formę. Piecz do zarumienienia.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Deserki malinowe z budyniowo-pistacjowym kremem

Składniki: Biszkopty:2 jajka60 g cukru60 g mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy:1 opakowanie…

Grillowany indyk- marynowany w wędzonej papryce i czosnku niedźwiedzim.

Zesmakuj ze mną szybkiego w przygotowaniu obiadu. To posiłek objętościowy. Soczysty indyk, marynowany w czerwonej papryce i czosnku…

Kanapka na gorąco.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 29 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, smakosze przyjemności! Dzisiaj przenoszę was…