Smoothiebowl z mango na mleku migdałowym

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Smoothiebowl to miska owocowego szczęścia. Uwielbiasz owoce, jednak jesteś zbyt zapracowany dostarczyć organizmowi niezbędnej ilości witamin? Przygotuj to smoothie. Smoothie w połączeniu z płatkami owsianymi dodadzą Ci energii na cały poranek.

Składniki:
  • 1 duże mango
  • 3 banany
  • 20g masła orzechowego
  • 55g płatków owsianych
  • 150 ml mleka migdałowego
  • 10g orzechów laskowych
  • 2 łyżki kremu daktylowego
Przygotowanie:

Płatki owsiane zalej wrzątkiem. Gdy płatki spęcznieją dodaj mango, banany, masło orzechowe mleko migdałowe. Całość zblenduj. Smoothie wylej do miseczki. Orzechy laskowe pokrusz, a następnie dodaj na wierzch smoothie. Dodaj krem daktylowy, owoce, świeżą  miętę i gotowe.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kremowa zupa kalafiorowa

Składniki: 1 średni kalafior (podzielony na różyczki) 2 marchewki (pokrojone w plastry) 1 cebula (drobno posiekana) 1,5 l…

Cukinia w zalewie musztardowej

Składniki: 2 kg młodej cukinii (żółtej lub zielonej) 4 ząbki czosnku kilka gałązek kopru kilka listków laurowych 1…

Buraczki z papryką i cebulą do słoików na zimę

Składniki: (na ok. 6–8 słoików po 500 ml): 2,5 kg buraków 3 czerwone papryki 3 średnie cebule 1…