Hot-dogi z ciasta francuskiego

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Przygotowanie tradycyjnych hot-dogów na drożdżowym cieście zajmuje sporo czasu. Przygotuj szybszą i zdrowszą wersję hot-dogów razem ze mną. To świetny sposób zarówno na imprezową przekąskę jak również na kolację. Dzieci też będą szczęśliwe jedząc takie hot-dogi. Łatwo w nich ukryć warzywa, za którymi dzieci nie przepadają.

Składniki:

zdrowsza wersja/normalna wersja

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 5 łyżek ketchupu od @kfdnutrition/zwykły ketchup
  • 100 g mozarelli/100 g tartego sera żółtego 
  • 150 g pieczarek
  • 1 opakowanie małych parówek z dobrym składem
  • 8 g masła
  • 1 jajko 
Przygotowanie:

Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, a następnie smaż na maśle. Ciasto francuskie rozłóż, pokrój na prostokąty. Każdy prostokąt natnij po bokach. Środek ciasta posmaruj ketchupem, następnie połóż pieczarki, parówki, a na koniec ser mozarella. Całość zwiń (zwijaj tak jak warkocz), a następnie smaruj jajkiem. Posyp sezamem. Piecz 20 minut w 180° grzanie góra-dół.

Upieczone hot-dogi podawaj z ulubionymi sosami. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Tajska zupa kokosowa z makaronem ryżowym

Składniki: 200 g makaronu ryżowego (np. vermicelli) 1 łyżka oleju kokosowego lub roślinnego 2 ząbki czosnku (posiekane) 1…

Koktajl orzechowo-bananowy

Składniki: Banan (1 sztuka) Jogurt grecki (3 łyżki) masło orzechowe  (2 czubate łyżeczki) Mleko (150 ml)  Przygotowanie: Do…

Złociste kotleciki rybne z koperkowym sosem cytrynowym

Składniki: (4 porcje, ok. 12 kotlecików) Kotleciki rybne 400 g filetu z dorsza lub innej białej ryby (bez…