Sałatka makaronowa z brokułem, granatem i wątróbką z  sosem miodowo-musztardowym z nutą cytryny

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Nie przepadasz za wątróbką? Nie wiesz jak ją przygotować? A może nigdy jej nie jadłeś/ jadłaś? Przygotuj świetną sałatkę z wątróbką i granatem. Sałatka ta świetnie smakuje na ciepło. Sprawdzi się również świetnie jako lunchbox.

Składniki:
  • 20 dag wątróbki z kurczaka 
  • 100 g makaronu 
  • 1/2 brokuła 
  • 200 ml mleka
  • 1 granat 
  • 3 łyżeczki musztardy 
  • 1 łyżeczka miodu 
  • Sok z 1/2 cytryny 
  • Sól 
  • Pieprz 
Przygotowanie:

Wątróbkę wymocz w mleku, a następnie smaż na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Malutkie różyczki brokuła gotujw osolonej wodzie. Makaron gotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ugotowany makaron, brokuł oraz usmażoną i pokrojoną wątróbką dodajdo misy, następnie dodaj sos (musztardę, miód i sos z cytryny mieszaj, dopraw do smaku), na koniec dodaj granat, lekko mieszaj

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Sałatka z cukinii, papryki i rzodkwi w pikantno-słodkiej zalewie

Składniki: (porcja na 2–3 słoiki 500 ml) 1 średnia cukinia (ok. 400 g) 1 czerwona papryka 1 biała…

Rolada z polędwiczką wieprzową, żółtym serem i pieczarkami

Zesmakuj ze mną pysznej i prostej rolady z polędwiczką wieprzową, która świetnie sprawdzi się na nadchodzące święta. Polędwiczka…

Ogórki gyros w słoikach – na zimę

Składniki: Warzywa: 3 kg ogórków gruntowych (średnich lub dużych, nie muszą być idealnie równe) 3 papryki (czerwona, żółta,…