Domowy sos burgerowy / 1000 wysp z ogórkiem i czosnkiem

Składniki:
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżeczka musztardy (np. sarepskiej)
- 1 ogórek konserwowy (drobno posiekany)
- 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
- 1 łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- szczypta cukru
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
W miseczce wymieszaj majonez, ketchup i musztardę na jednolitą masę.
Dodaj drobno posiekanego ogórka i przeciśnięty czosnek.
Wlej ocet jabłkowy (lub sok z cytryny) i dopraw papryką, cukrem, solą oraz pieprzem.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 15 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Wskazówki:
- Możesz dodać łyżeczkę drobno posiekanej cebuli lub szczypiorku dla dodatkowego aromatu.
- Świetnie pasuje do burgerów, hot-dogów, frytek, wrapów lub jako dip do warzyw.
Ciesz się smakiem razem ze mną!
Smacznego!