Placuszki twarogowe z bazylią i szpinakiem

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

W tym momencie szpinak nabiera innego smaku i znaczenia. Kilka minut przygotowań, kolejne kilka smażenia i pyszna kolacja gotowa.

Składniki:
  • 150 g świeżych liści szpinaku
  • 200 g twarogu
  • 1 duża garść liści bazylii
  • 120 ml mleka
  • 120 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieść w misce. Dokładnie zblenduj. Smaż na beztłuszczowej patelni. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. serkiem wiejskim i szczypiorkiem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Sernik na zimno z musem mango i nasionami chia

Zesmakuj ze mną pysznego sernika. Delikatny biszkopt, tylko z dwóch jaj, masa serowa z nasionami chia i słodki…

Kurczak z brokułami w kremowym sosie 🥦 

Zesmakuj ze mną delikatnego kurczaka w kremowym sosie brokułowym z marynowaną cebulką. Przepis znajdziesz poniżej  Składniki: 1 pierś…

Sałatka z tortellini i pieczonymi burakami

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki z tortellini w roli głównej. Do jej…