Czekoladowo-piernikowe muffinki z dżemem porzeczkowym

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Tosty te smakują tak samo jak smak dzieciństwa czyli chleb w jajku. Czy może być coś lepszego ? Przekonaj się i skorzystaj z przepisu na szybką i zdrową kolację.

Składniki:
  • Do jednej miski dodaj mokre składniki. Do drugiej miski dodaj i wymieszaj suche składniki. Mokre składniki przelej do suchych. Całość zblenduj. Przygotuj formę na muf finki. Wyłóż formę papilotkami. Nałóż ciasto do papilotek. Piecz muf finki przez około 20 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół. 220 g mąki
  • 2 łyżki dżemu porzeczkowego
  • 130 g cukru/erytrytolu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 85 ml mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 120 ml rozpuszczonego masła
  • 150 ml kefiru
  • 2 jajka
Przygotowanie:

Do jednej miski dodaj mokre składniki. Do drugiej miski dodaj i wymieszaj suche składniki. Mokre składniki przelej do suchych. Całość zblenduj. Przygotuj formę na muf finki. Wyłóż formę papilotkami. Nałóż ciasto do papilotek. Piecz muf finki przez około 20 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pieczone ziemniaki z mozzarellą

Składniki: 🥔1 kg ziemniaków 🥔2 łyżeczki czerwonej papryki 🥔2 łyżki przyprawy do ziemniaków  🥔5 łyżek oleju z ziołami…

Pyszna i sycąca sałatka z makaronem i kabanosem

Składniki: 200 g drobnego makaronu (np. kolanka, gwiazdki, ryżowy) 150–200 g kabanosów (najlepiej cienkich, dobrej jakości) 1 puszka…

Rurki z kremem pistacjowym

Składniki: Na rurki: 250 g mąki pszennej 125 g masła (schłodzonego) 125 g kwaśnej śmietany (18%) 1 żółtko…