Czekoladowo-piernikowe muffinki z dżemem porzeczkowym
Tosty te smakują tak samo jak smak dzieciństwa czyli chleb w jajku. Czy może być coś lepszego ? Przekonaj się i skorzystaj z przepisu na szybką i zdrową kolację.

Składniki:
- Do jednej miski dodaj mokre składniki. Do drugiej miski dodaj i wymieszaj suche składniki. Mokre składniki przelej do suchych. Całość zblenduj. Przygotuj formę na muf finki. Wyłóż formę papilotkami. Nałóż ciasto do papilotek. Piecz muf finki przez około 20 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół. 220 g mąki
- 2 łyżki dżemu porzeczkowego
- 130 g cukru/erytrytolu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 łyżka cukru z wanilią
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej
- 85 ml mleka
- 1 łyżka miodu
- 120 ml rozpuszczonego masła
- 150 ml kefiru
- 2 jajka
Przygotowanie:
Do jednej miski dodaj mokre składniki. Do drugiej miski dodaj i wymieszaj suche składniki. Mokre składniki przelej do suchych. Całość zblenduj. Przygotuj formę na muf finki. Wyłóż formę papilotkami. Nałóż ciasto do papilotek. Piecz muf finki przez około 20 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół.
I gotowe
Smacznego!