Mini tarty z morelami

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Kruche ciasto i soczyste morele z orzeźwiającą nutą mięty. Coś wspaniałego. O tym musisz się przekonać sam/sama! Przygotuj ze mną ten prosty, pyszny i efektowny przepis.

Składniki na spód:
  • 180 g płatków owsianych
  • 80 g mielonych migdałów
  • 80 g wiórków kokosowych
  • 60 ml oleju kokosowego
  • 3 banany
  • 4 łyżki miodu
Składniki dodatkowe:
  • 1 kg moreli
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • świeża mięta
Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszaj. Zagnieć  ciasto i wyłóż nim foremki. Na wyłożone foremki ciastem, połóż papier do pieczenia i obciąż je fasolą. Piecz je przez 20 minut w 180 stopniach.  Gdy spody się upieką, ostudź  je i przygotuj morelowe nadzienie.

Morele pokrój, przełóż do garnka, dodaj cukier, dok z cytryny. Duś przez 5 minut. Tak przygotowanym nadzieniem wykładaj owsiane tarta letki. Udekoruj je i gotowe.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Fasolka szparagowa konserwowa na zimę

Składniki: 2 kg fasolki szparagowej (najlepiej żółtej, ale zielona też się nada) 3 łyżki soli (do gotowania) Kilka…

Roladki z tortilli z pastą jajeczną od szczęśliwych kurek i awokado 

Składniki na dwie porcje: Jajka (3 sztuki) Awokado Hass (1 sztuka) Szczypiorek (3 łyżki) Jogurt grecki (2 czubate…

Sałatka z ogórków, marchewki i cebuli w słodko-kwaśnej zalewie

Składniki: (ok. 4 słoiki po 500 ml) 1 kg ogórków gruntowych 3 średnie marchewki 2 średnie cebule 4…