Mini tarty z morelami
Kruche ciasto i soczyste morele z orzeźwiającą nutą mięty. Coś wspaniałego. O tym musisz się przekonać sam/sama! Przygotuj ze mną ten prosty, pyszny i efektowny przepis.

Składniki na spód:
- 180 g płatków owsianych
- 80 g mielonych migdałów
- 80 g wiórków kokosowych
- 60 ml oleju kokosowego
- 3 banany
- 4 łyżki miodu
Składniki dodatkowe:
- 1 kg moreli
- sok z cytryny
- 2 łyżki cukru
- świeża mięta
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszaj. Zagnieć ciasto i wyłóż nim foremki. Na wyłożone foremki ciastem, połóż papier do pieczenia i obciąż je fasolą. Piecz je przez 20 minut w 180 stopniach. Gdy spody się upieką, ostudź je i przygotuj morelowe nadzienie.
Morele pokrój, przełóż do garnka, dodaj cukier, dok z cytryny. Duś przez 5 minut. Tak przygotowanym nadzieniem wykładaj owsiane tarta letki. Udekoruj je i gotowe.
Smacznego!