Tartaletki z budyniem czekoladowym i owocami

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki na kruche spody:
  • 220 g mąki
  • 130 g masła
  • 1 jajko
  • 50 g cukru pudru
  • szczypta soli
Składniki pozostałe:
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • mleko
  • porzeczki
  • borówki
  • mięta
Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto zagnieć. Ciasto zwiń w folię spożywczą, a następnie wstaw do lodówki na  40 minut. Po tym czasie możesz wyłoży foremki do tartaletek ciastem. Tartaletki koniecznie przykryj papierem do pieczenia i wysyp fasolą  (w ten sposób obciążasz ciasto). Piecz tartaletki 10 minut w 180 stopniach, następnie ściągnij obciążenie i piecz ciasto ponownie 10 minut. Po upieczeniu ciasto musi ostygnąć. W tym samym czasie przygotuj budyń. Ugotuj go według wskazówek zawartych na opakowaniu. Umyj również owoce. Gotowe tartaletki nadziewaj budyniem i ozdabiaj owocami oraz miętą. I gotowe!

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kartacze, pyzy, a może litewskie cepeliny? Poznaj prosty przepis na pyszny obiad.

W moim rodzinnym domu kartacze czy pyzy były zawsze nazywane „bombami”. W odróżnieniu od tradycyjnych wersji tego dania,…

Ciasto a'la biszkoptowe z kremem oreo🍪🍪🍪 i czereśniami 🍒🍒🍒

Ciasto a'la biszkoptowe. Dlaczego a'la? Ponieważ do mojego "biszkoptu" nie oddzielamy białek od żółtek. Jajka i pozostałe składniki…

Szpinakowe gofry

Delikatne, szpinakowe, chrupiące zewnątrz i sprężyste w środku. Zesmakuj ze mną pysznych i bardzo prostych w przygotowaniu gofrów.…