Bezy z kremem malinowym i owocami

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Tosty te smakują tak samo jak smak dzieciństwa czyli chleb w jajku. Czy może być coś lepszego ? Przekonaj się i skorzystaj z przepisu na szybką i zdrową kolację.

Składniki:
  • 150 g cukru
  • 3 białka

Składniki na krem:

  • 200 g mascarpone
  • 200 g śmietanki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 g malin
Przygotowanie:

Białka ubij z cukrem. Ubitą pianę przełóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij bezy i piecz je 2,5 h w 90 stopniach grzanie góra-dół z termo obiegiem.

Bezy ostudź, nie wyciągaj ich z papieru do momentu ostudzenia.

Macarpone ubij ze śmietanką i cukrem pudrem. Na koniec dodaj maliny. Całość wymieszaj.  Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Dekoruj kremem bezy. Na wierzch połóż ulubione owoce.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Marynowana papryka konserwowa

Składniki: (na 6 słoików 300 ml) 1,5 kg papryki (czerwonej, żółtej, zielonej) 1 duża cebula (opcjonalnie, cienko pokrojona)…

Mocno pistacjowy sernik z białą czekoladą i pistacjami

Spód:• 200 g kruchych ciastek maślanych (np. Petit Beurre)• 80 g masła (roztopionego) Masa serowa:• 500 g twarogu…

Cukinia w zalewie musztardowej

Składniki: 2 kg młodej cukinii (żółtej lub zielonej) 4 ząbki czosnku kilka gałązek kopru kilka listków laurowych 1…