Truskawkowa rozkosz

12.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
Biszkopt z brownie:
  • 4 banany
  • 2 puszki opłukanej czerwonej fasoli 
  • 3 jajka 
  • 4 czubate łyżki miodu 
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Całość razem miksujemy i Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. 

Sernik:
  • 1 kg sera mielonego z pudełka,
  • 4 jajka
  • 250gramów cukru/ zdrowsza wersja u mnie erytrytol  @kfdnutrition
  • 3 budynie waniliowe
  • 200 ml gęstego jogurtu greckiego
  • 180 ml oleju rzepakowego/kokosowego
  • 350 ml mleka krowiego/ roślinnego 

Całość razem miksujemy, wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50/ 55minut w 180 stopniach Góra dół. 

Chrupiących krem:
  • 250 g mascarpone
  • 280 ml śmietany 30%
  • śnieżka
  • 3 łyżki cukru pudru 
  • 250 g truskawek
  • 100 g płatków kangus

Śmietankę ubijamy,dodajemy mascarpone, cukier puder oraz posiekane truskawki i płatki kangur. Na koniec dodajemy śnieżkę. 

Dodatki:
  • konfitura truskawkowa 
Przygotowanie:

Gdy ciasta się upieką i wystygną kroimy je na dwie części tak jak biszkopt.

Na dno blaszki kładziemy brownie, następnie , kremu miętowego następnie sernik, warstwa konfitury truskawkowej, brownie, masa, sernik i na sam pozostała masa. Całość dekorujemy miętą, truskawkami, mini Biszkoptami lub swoimi ulubionymi dodatkami.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Domowe pączki z konfiturą malinową

Składniki: (ok. 15–18 sztuk): Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej (typ 450–550) 250 ml mleka (ciepłego) 50 g…

Pierogi Leniwe – Klasyka Polskiej Kuchni w Nowym Wydaniu

Pierogi leniwe to jedno z tych dań, które wzbudzają ciepłe wspomnienia domowego obiadu, przywołując smaki dzieciństwa. Choć nazwa…

Chłodnik z botwinki z jajkiem

Składniki 4 porcje: 1 pęczek botwinki (z młodymi buraczkami i liśćmi) 500 ml bulionu warzywnego (lub wody) 500…