Vege klopsy z kremowym sosem z białych szparagów, groszku, młodej kapusty i dużej ilości koperku.

13.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • nielone na bazie groszku od @nielonepolska
  • 1 pęczek białych szparag
  • 1/2 małej główki młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 1/3 opakowania groszku zielonego
  • 1 łyżka mascarpone
  • 150 ml śmietanki 
  • 300 ml bulionu/wody
  • 1 opakowanie tortellini
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka masła 
Przygotowanie:

Kapustę drobno siekaj. Smaż je na maśle. Białe szparagi obierz, dodaj do usmażonej kapusty. Całość smażymy ponownie do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodaj śmietankę, bulion oraz mascarpone. Całość mieszamy, dusimy do zredukowania. Do patelni dodaj groszek i pokrojony koperek. Do nielonego dodajemy sól smaku, mieszamy i formujemy kulki. Kulki smaż na patelni, a następnie przełóż do sosu u chwilę dusimy. Całość podawaj z tortellini lub ziemniakami.

Smacznego!

 Post powstał we współpracy z @nielonepolska

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Beza PAVLOVA z kremem lemon curd

Zesmakuj ze mną Królowej-bezy PAVLOVA z kremem lemon curd, figami oraz miętą. Jedni bezę kochają. Drudzy trochę mniej…

Ekspresowa gwiazda makowa. Pomysł na ciasto z 3 składników

Składniki na 1 gwiazdę: 1 opakowanie spodu do pizzy 1/2 puszki masy makowej 1 jajko do posmarowania  Przygotowanie:…

Grillowany indyk- marynowany w wędzonej papryce i czosnku niedźwiedzim.

Zesmakuj ze mną szybkiego w przygotowaniu obiadu. To posiłek objętościowy. Soczysty indyk, marynowany w czerwonej papryce i czosnku…