Vege klopsy z kremowym sosem z białych szparagów, groszku, młodej kapusty i dużej ilości koperku.

13.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • nielone na bazie groszku od @nielonepolska
  • 1 pęczek białych szparag
  • 1/2 małej główki młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 1/3 opakowania groszku zielonego
  • 1 łyżka mascarpone
  • 150 ml śmietanki 
  • 300 ml bulionu/wody
  • 1 opakowanie tortellini
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka masła 
Przygotowanie:

Kapustę drobno siekaj. Smaż je na maśle. Białe szparagi obierz, dodaj do usmażonej kapusty. Całość smażymy ponownie do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodaj śmietankę, bulion oraz mascarpone. Całość mieszamy, dusimy do zredukowania. Do patelni dodaj groszek i pokrojony koperek. Do nielonego dodajemy sól smaku, mieszamy i formujemy kulki. Kulki smaż na patelni, a następnie przełóż do sosu u chwilę dusimy. Całość podawaj z tortellini lub ziemniakami.

Smacznego!

 Post powstał we współpracy z @nielonepolska

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Puszyste placuszki z serka wiejskiego z bananem

Zesmakuj ze mną pysznych placuszków śniadaniowych. Dziś wersja placuszków z bananami. Są szybkie w przygotowaniu, a do ich…

Letnia vege pizza na spodzie z ciasta francuskiego 

Składniki: 🥖1 opakowanie ciasta francuskiego 🌱4 łyżeczki pesto bazyliowego 🥒1/2 cukini 🍅2 pomidory 🧀1/2 kostki sera feta 🥬pietruszka do posypania  Przygotowanie: Rozwiń ciasto…

Piernikowy chlebek bananowy 

Składniki na chlebek bananowy: 350 g rozgniecionych bananów 250 g mąki pszennej lub orkiszowej 80 g roztopionego masła…