Omlet ze szparagami

13.06.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 2 jajka 
  • 1 łyzka mąki
  • 4 łyżki mleka 
  • 1 łyżeczka sody 
  • 1/4 pęczka zielonych szparagów 
  • 8 g masła (łyżeczka)
Przygotowanie:

Jajka dodaj do miski, wymieszaj. Następnie dodaj mąkę, mleko oraz sodę. Całość wymieszaj. Rozgrzej patelnię. Rozpuść masło. Na rozgrzaną patelnię dodaj szparagi. Lekko je podsmaż, a następnie dodaj masę jajeczną. Całość smaż do zrumienienia z obu stron. I gotowe 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Domowa pizza z salami

Pizza z sosem pomidorowo-bazyliowym, serem, salami i listkami bazylii to klasyczna i pyszna propozycja na domową pizzę, która…

Kakaowe placuszki z karmelizowanymi figami

Zesmakuj ze mną obłędnie pysznych placuszków. Kakaowe placuszki w połączeniu z karmelizowanymi figami rozpoczną twój dzień wspaniałym smakiem.…

Tarta z kremem pistacjowym i pistacjami

Składniki:Na spód tarty:200 g mąki pszennej100 g zimnego masła50 g cukru pudru1 żółtko1-2 łyżki zimnej wody Na krem…