Tosty z awokado, pomidorem malinowym, zielonymi szparagami i jajkiem poche 

13.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 1 awokado hass
  • 1 pomidor malinowy 
  • 4 kromki chleba tostowego 
  • 1/4 pęczka szparagów 
  • 1 jajko
  • Sok z cytryny 
Przygotowanie:

Rozgrzej opiekacz. Ja korzystam z opiekacza z wymiennymi nakładkami od firmy @breville. Rozłóż chleb tostowy, połóż na niego pokrojone awokado oraz pomidora malinowego. Całość zapiecz. W małym garnku zagotuj wodę. Wlej do wody sok z cytryny, następnie zrób wir i wbij jajko. Jajko wyjmij po około 3 minutach za pomocą łyżki cedzakowej. Szparagi usmaż na maśle lub ugotuj.

Tosty połóż na talerzu, następnie połóż szparagi oraz jajko poche. Jajko przetnij tak by wypłynęło żółtko i gotowe.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pączki hiszpańskie- Gniazdka

Składniki: 🍩250 ml wody 🍩100 g masła 🍩180 g mąki 🍩3 duże jajka L 🍩1 l oleju rzepakowego…

Makaronowa sałatka z 5 składników z brokułem

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki makaronowej. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko 5…

Szybki obiad w 20 minut.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 34 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, szybcy smakosze! Dzisiaj wyruszamy w…