Tosty z awokado, pomidorem malinowym, zielonymi szparagami i jajkiem poche

Składniki:
- 1 awokado hass
- 1 pomidor malinowy
- 4 kromki chleba tostowego
- 1/4 pęczka szparagów
- 1 jajko
- Sok z cytryny
Przygotowanie:
Rozgrzej opiekacz. Ja korzystam z opiekacza z wymiennymi nakładkami od firmy @breville. Rozłóż chleb tostowy, połóż na niego pokrojone awokado oraz pomidora malinowego. Całość zapiecz. W małym garnku zagotuj wodę. Wlej do wody sok z cytryny, następnie zrób wir i wbij jajko. Jajko wyjmij po około 3 minutach za pomocą łyżki cedzakowej. Szparagi usmaż na maśle lub ugotuj.
Tosty połóż na talerzu, następnie połóż szparagi oraz jajko poche. Jajko przetnij tak by wypłynęło żółtko i gotowe.