Tosty z awokado, pomidorem malinowym, zielonymi szparagami i jajkiem poche 

13.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 1 awokado hass
  • 1 pomidor malinowy 
  • 4 kromki chleba tostowego 
  • 1/4 pęczka szparagów 
  • 1 jajko
  • Sok z cytryny 
Przygotowanie:

Rozgrzej opiekacz. Ja korzystam z opiekacza z wymiennymi nakładkami od firmy @breville. Rozłóż chleb tostowy, połóż na niego pokrojone awokado oraz pomidora malinowego. Całość zapiecz. W małym garnku zagotuj wodę. Wlej do wody sok z cytryny, następnie zrób wir i wbij jajko. Jajko wyjmij po około 3 minutach za pomocą łyżki cedzakowej. Szparagi usmaż na maśle lub ugotuj.

Tosty połóż na talerzu, następnie połóż szparagi oraz jajko poche. Jajko przetnij tak by wypłynęło żółtko i gotowe.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Śnieżna kostka z brzoskwiniami 

Składniki na biszkopt (blaszka 24×24): 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia…

Włoska Uczta w Twojej Kuchni. Przepis na Spaghetti Bolognese

Duszone spaghetti bolognese to klasyczne danie, które przywołuje na myśl ciepłe, domowe posiłki i długie, leniwe wieczory przy…

Jesienne naleśniki z serem, miodem, malinami i śliwkami

Zesmakuj ze mną pysznych naleśników, które mają zaledwie 500 kcal. Z proporcji, które widzisz poniżej wychodzą dwa naleśniki…