Bagietki z humusem
Pomysł na szybki humus, a do tego bagietka z dodatkiem świeżego majeranku i czarnuszka. Proste składniki, niesamowity smak i szybki czas przygotowywania. To przepis na smaczną i udaną kolację.

Składniki:
- 1 słoik ciecierzycy
- 2 łyżki pasty Tahini
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- 1 bagietka
- 2 ogórki gruntowe
- czarnuszka
- świeży majeranek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Ciecierzycę dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Do miski dodaj opłukaną ciecierzycę, pastę Tahini oraz wędzoną paprykę. Całość dokładnie blenduj. Dopraw solą i pieprzem. Bagietkę pokrój. Nałóż na nią przygotowany humus. Pokrój na wierzch ogórka. Posyp czarnuszką. Ozdób świeżym majerankiem.
I gotowe
Smacznego!