Bagietki z humusem

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Pomysł na szybki humus, a do tego bagietka z dodatkiem świeżego majeranku i czarnuszka. Proste składniki, niesamowity smak i szybki czas przygotowywania. To przepis na smaczną i udaną kolację.

Składniki:
  • 1 słoik ciecierzycy
  • 2 łyżki pasty Tahini
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 bagietka
  • 2 ogórki gruntowe
  • czarnuszka
  • świeży majeranek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Ciecierzycę dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Do miski dodaj opłukaną ciecierzycę, pastę Tahini oraz wędzoną paprykę. Całość dokładnie blenduj. Dopraw solą i pieprzem. Bagietkę pokrój. Nałóż na nią przygotowany humus. Pokrój na wierzch ogórka. Posyp czarnuszką. Ozdób świeżym majerankiem. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami

Składniki: 🥄4 łyżki mąki pszennej 🥛 4 łyżki serka wiejskiego  🥄2 łyżki jogurtu greckiego 🥄½ łyżeczki proszku do…

Domowy makaron parppadelle

Domowy makaron przygotowany na wiejskich jajkach to smak nie do opisania. Przygotowanie domowego makaronu jest na pewno dłuższe…

Roladki z tortilli z pastą jajeczną od szczęśliwych kurek i awokado 

Składniki na dwie porcje: Jajka (3 sztuki) Awokado Hass (1 sztuka) Szczypiorek (3 łyżki) Jogurt grecki (2 czubate…