Bagietki z humusem

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Pomysł na szybki humus, a do tego bagietka z dodatkiem świeżego majeranku i czarnuszka. Proste składniki, niesamowity smak i szybki czas przygotowywania. To przepis na smaczną i udaną kolację.

Składniki:
  • 1 słoik ciecierzycy
  • 2 łyżki pasty Tahini
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 bagietka
  • 2 ogórki gruntowe
  • czarnuszka
  • świeży majeranek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Ciecierzycę dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Do miski dodaj opłukaną ciecierzycę, pastę Tahini oraz wędzoną paprykę. Całość dokładnie blenduj. Dopraw solą i pieprzem. Bagietkę pokrój. Nałóż na nią przygotowany humus. Pokrój na wierzch ogórka. Posyp czarnuszką. Ozdób świeżym majerankiem. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kartacze, pyzy, a może litewskie cepeliny? Poznaj prosty przepis na pyszny obiad.

W moim rodzinnym domu kartacze czy pyzy były zawsze nazywane „bombami”. W odróżnieniu od tradycyjnych wersji tego dania,…

Nachosy z tortilli

Zesmakuj ze mną banalnie prostej w przygotowaniu, a zarazem pysznej przekąski z tortilli. Domowe nachosy świetnie smakują zarówno…

Marynowane cytryny w miodzie z kurkumą i imbirem

Zesmakuj ze mną pysznej cytryny marynowanej w miodzie z kurkumą i imbirem. Jest ona świetnym dodatkiem do herbaty…