Batony z masłem orzechowym i pistacjami

Składniki:
- 500 g masła orzechowego
- 80 g solonych pistacji
- 80 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych
- 10 łyżek syropu z agawy lub płynnego miodu
- 30 g suszonych moreli
- 30 g suszonej żurawiny
Polewa:
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 4 łyżki oleju
Dodatki:
- Pistacje
- Orzeszki
- Liofilizowane owoce lub świeże
Przygotowanie:
Do garnuszka włóż masło orzechowe dodaj miód. Całość wstaw na mały ogień i mieszaj do połączenia składników. Do ostudzonego masła orzechowego dodaj posiekane pistacje, morele, żurawinę oraz mąkę kokosową. Całość dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Ciasto przełóż do blaszki. Ostaw do lodówki na 2 godziny. Po upływie 2 h przygotuj polewę. Rozpuść czekoladę z olejem w kąpieli wodnej. Wyjmij ciasto z lodówki. Pokrój je na mniejsze porcje, a następnie polej ostudzoną polewą. Batoniki udekoruj pistacjami lub owocami. Odstaw ponownie na 20 minut do lodówki i gotowe.
I gotowe!