Buraczane gofry z wędzonym twarogiem i bazylią

10.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Wytrawne gofry bez ubijania białek, które smakują idealnie ze słonymi dodatkami. U mnie wersja z wędzonym twarogiem i bazylią, jednak świetnie smakują również z jajkiem poche i rukolą.

Składniki:
  • 2 duże buraki
  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 8 g oleju rzepakowego
  • sól do smaku
  • 2 łyżki czarnuszki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • twaróg wędzony
  • świeża bazylia
Przygotowanie:

Do miski dodaj buraki. Zblenduj je. Następnie dodaj jajka, mleko i olej. Całość wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, czarnuszką i solą. Połącz mokre składniki z suchymi. Rozgrzej gofrownicę. Wylewaj porcję (1 łyżkę wazową) ciasta na 1 formę. Piecz do zarumienienia.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kokosowe ciastka z powidłami śliwkowymi

Zesmakuj ze mną i przygotuj ciastka dla Świętego Mikołaja. Lekkie, kruche z nutą powideł śliwkowych. Mniam ! Zostaw…

Krokiety z kapustą i grzybami 

Składniki na naleśniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazownej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka…

Owsianka Kinder Bueno

Zesmakuj ze mną pysznej, a w dodatku zdrowej- czekoladowej owsianki o smaku Kinder Bueno. Owsiankę tą można jeść…