Burger w tortilli/wrap z wołowiną, pieczarkami i jajkiem

Składniki:
2 tortille
200 g siekanej wołowiny
50 g sera mozarella
6 pieczarek
garść szpinaku
- 1 łyżeczka masła
Sos:
2 łyzki musztardy miodowej
3 łyżki jogurtu greckiego
koperek
2 łyżki ketchupu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Na początku zacznij od sosu. Do miseczki dodaj musztardę, jogurt grecki, ketchup i koperek. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Wołowinę posiekaj. Uformuj z niej dwa kotlety (takie jak na burgera). Smaż na suchej patelni z obu stron do zarumienienia około 2,5 minuty z każdej strony.
Na środek tortilli wyłóż sos, nastepnie połóż liście szpinaku. Pokrój usmażoną wołowinę i połóż ją na szpinak. Pieczarki umyj, pokrój i usmaż je na maśle. Usmaż również jajka-tak by żółtko było płynne. Usmażone pieczarki wyłóż na mięso wołowe. Na wierzch dodaj Sadzone jajko. Całość zwiń tak jak wrapa.
Smaż na grillu lub patelni do zarumienienia
I gotowe
Smacznego!