Burger w tortilli/wrap z wołowiną, pieczarkami i jajkiem

28.03.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🌯2 tortille
  • 🌯200 g siekanej wołowiny
  • 🌯50 g sera mozarella
  • 🌯6 pieczarek
  • 🌯garść szpinaku 
  • 1 łyżeczka masła 
Sos:
  • 🌯2 łyzki musztardy miodowej
  • 🌯3 łyżki jogurtu greckiego
  • 🌯koperek
  • 🌯2 łyżki ketchupu 
  • 🌯sól i pieprz do smaku 
Przygotowanie:

Na początku zacznij od sosu. Do miseczki dodaj musztardę, jogurt grecki, ketchup i koperek. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Wołowinę posiekaj. Uformuj z niej dwa kotlety (takie jak na burgera). Smaż na suchej patelni z obu stron do zarumienienia około 2,5 minuty z każdej strony.

Na środek tortilli wyłóż sos, nastepnie połóż liście szpinaku. Pokrój usmażoną wołowinę i połóż ją na szpinak. Pieczarki umyj, pokrój i usmaż je na maśle. Usmaż również jajka-tak by żółtko było płynne. Usmażone pieczarki wyłóż na mięso wołowe. Na wierzch dodaj Sadzone jajko. Całość zwiń tak jak wrapa.

Smaż na grillu lub patelni do zarumienienia

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pieczeń rzymska z jajkiem, czosnkiem niedźwiedzim i musztardą francuską.

Zesmakuj ze mną pysznej pieczeni rzymskiej. Możesz ją jeść zarówno jako wędlinę, ale również jako dodatek do obiadu.…

Drożdżówki ze śliwkami i kokosową kruszonką

Zesmakujcie ze mną pysznych drożdżówek ze śliwkami i kokosową kruszonką. Kokosowa kruszonka wspaniale uzupełnia się z lekko kwaśnym…

Risotto z bazyliowym pesto i cukinią

Zesmakuj ze mną kremowego risotto z bazyliowym pesto oraz cukinią. Przepis znajdziesz poniżej. Składniki: ✅️1 mała cukinia ✅️2…