Burger w tortilli/wrap z wołowiną, pieczarkami i jajkiem

28.03.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🌯2 tortille
  • 🌯200 g siekanej wołowiny
  • 🌯50 g sera mozarella
  • 🌯6 pieczarek
  • 🌯garść szpinaku 
  • 1 łyżeczka masła 
Sos:
  • 🌯2 łyzki musztardy miodowej
  • 🌯3 łyżki jogurtu greckiego
  • 🌯koperek
  • 🌯2 łyżki ketchupu 
  • 🌯sól i pieprz do smaku 
Przygotowanie:

Na początku zacznij od sosu. Do miseczki dodaj musztardę, jogurt grecki, ketchup i koperek. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Wołowinę posiekaj. Uformuj z niej dwa kotlety (takie jak na burgera). Smaż na suchej patelni z obu stron do zarumienienia około 2,5 minuty z każdej strony.

Na środek tortilli wyłóż sos, nastepnie połóż liście szpinaku. Pokrój usmażoną wołowinę i połóż ją na szpinak. Pieczarki umyj, pokrój i usmaż je na maśle. Usmaż również jajka-tak by żółtko było płynne. Usmażone pieczarki wyłóż na mięso wołowe. Na wierzch dodaj Sadzone jajko. Całość zwiń tak jak wrapa.

Smaż na grillu lub patelni do zarumienienia

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Śnieżna kostka z brzoskwiniami 

Składniki na biszkopt (blaszka 24×24): 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia…

Duszona karkówka-Jak uzyskać soczyste i aromatyczne danie w jednym garnku?

Dzień dobry, Cześć! Dziś przychodzę z przepisem na duszoną karkówkę. Duszona karkówka to danie, które od lat cieszy…

Kokosowe ciastka z powidłami śliwkowymi

Zesmakuj ze mną i przygotuj ciastka dla Świętego Mikołaja. Lekkie, kruche z nutą powideł śliwkowych. Mniam ! Zostaw…