Burrito z kurczakiem i czerwoną fasolą- pomysł na szybki obiad

Składniki na dwie porcje:
- Placki tortilli (4 sztuki)
- Passata pomidorowa (8 łyżek
- Pierś z kurczaka (200 g)
- Przyprawa do kurczaka (1,5 łyżeczki)
- Czerwona fasola (1/2 puszki)
- Oliwa (2 łyżeczki)
- Ser żółty (10 lyzek)
- Ser mozzarella (10 łyżek)
- Szczypiorek (4 łyżki)
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Posyp ją przyprawą do kurczaka. Rozgrzej oliwę. Smaż pierś przez około 7 minut. Przygotuj placki tortilli. Na środek placka wyłóż passate pomidorową, następnie ser żółty, ser mozzarella, usmażoną pierś z kurczaka. Całość zwiń. Powtarzaj tą czynność 4 razy. Gdy już zwiniesz 4 tortille przygotuj naczynie do zapiekania. Włóż tortille do naczynia. Na wierzch tortilli wyłóż czerwoną fasolę, a także posyp serem żółtym i serek mozzarella. Tak przygotowane tortille zapiekaj 15 minut w 200°C.
I gotowe
Smacznego!