Chlebek bananowy

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej
  • 160 g cukru
  • 4 banany
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 70 g masła
Dodatki:
  • awokado
  • mleczko kokosowe
  • suszone banany
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • mięta
Przygotowanie:

Masło rozpuść. Banany rozgnieć widelce. Do miski dodaj masło, banany oraz jajka z cukrem. Całość miksuj do uzyskania puszystej masy.  W   drugiej misce wymieszaj mąkę z sodą oraz solą. Przesiej wymieszaną mąkę do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj. Przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 50 minut (do suchego patyczka).

Awokado zblenduj z mleczkiem kokosowym oraz cukrem pudrem. Tak przygotowanym sosem polej chlebek, a następnie udekoruj go suszonymi bananami i miętą.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Koniecznie zapisz przepis na później i ciesz się smakiem! To idealne ciasto na letnie, ciepłe dni Składniki: 🍓100…

Szpinakowe gofry

Delikatne, szpinakowe, chrupiące zewnątrz i sprężyste w środku. Zesmakuj ze mną pysznych i bardzo prostych w przygotowaniu gofrów.…

Domowe płatki z liofilizowanymi owocami i miętą

Składniki: 200 g płatków owsianych górskich (lub innych ulubionych, np. orkiszowych czy jaglanych) 50 g orzechów (np. migdały,…