Chlebek bananowy

Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej
- 160 g cukru
- 4 banany
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 70 g masła
Dodatki:
- awokado
- mleczko kokosowe
- suszone banany
- 1 łyżeczka cukru pudru
- mięta
Przygotowanie:
Masło rozpuść. Banany rozgnieć widelce. Do miski dodaj masło, banany oraz jajka z cukrem. Całość miksuj do uzyskania puszystej masy. W drugiej misce wymieszaj mąkę z sodą oraz solą. Przesiej wymieszaną mąkę do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj. Przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 50 minut (do suchego patyczka).
Awokado zblenduj z mleczkiem kokosowym oraz cukrem pudrem. Tak przygotowanym sosem polej chlebek, a następnie udekoruj go suszonymi bananami i miętą.
I gotowe
Smacznego!