Chrupiące bananowe gofry 

4.07.2023
Czas przygotowania: 60 minut
Stopień trudności: średnie
Ciasto na gofry:
  • 2 duże, dojrzałe banany
  • 400 g mąki pszennej
  • 80 g oleju lub roztopionego masła
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  szczypta cynamonu
  • 1,5 szklanki mleka
Dodatkowo:
  •  Syrop z agawy 
  •  Banany
  •  Mięta 
Przygotowanie:

Dokładne przygotowanie poniżej w filmiku na moim kanale na YouTube.

Zapraszam do oglądania.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pyszna i lekka sałatka z brokułem, fetą i jajkiem

Składniki: 1 średni brokuł 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 kostki sera feta (ok. 100–150 g) 1/2 puszki…

Sałatka warzywna na zimę do słoików

Składniki: 2 kg ogórków gruntowych (pokrojonych w cienkie plasterki) 1 kg czerwonej papryki (pokrojonej w paski) 1 kg…

Ciasto z malinami, serem i kruszonką

Składniki: Spód i kruszonka: 2,5 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko…