Chrupiące zapiekanki z serem mozzarella, pomidorkami i świeżą bazylią
Zapiekanki są bardzo proste w przygotowaniu, jednak w prostocie tkwi siła, Chrupiąca zapiekanka, świeża oliwa, soczyste pomidory i ciągnący ser. Oczywiście nie mogło zabraknąć nuty świeżości, a mianowicie świeżej bazylii.

Składniki:
- 1 bagietka
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 kulka sera mozzarella
- listki świeżej bazylii
- oliwa
- zioła do posypania bagietki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pomidorki umyj, a następnie przełóż do naczynia, w którym będziesz je zapiekać. Polej je oliwą, a także posyp ulubionymi ziołami. Piecz 15 minut w 200 stopniach. Bagietkę przetnij na pół. Polej ją delikatnie oliwą, posyp przyprawami np. suszoną bazylią lub suszonymi pomidorami, a następnie piecz je lub smaż na suchej patelni do momentu zarumienienia. Upieczone pomidorki wyłóż na chrupiące bagietki. Porwij ser mozzarella (możesz użyć również burratę). Ser rozpuszcza się pod wpływem gorących pomidorków. Na koniec porwij listki świeżej bazylii.
I gotowe!