Chrupiące zapiekanki z serem mozzarella, pieczarkami i świeżą bazylią

Składniki:
- 1 bagietka
- 250 g pieczarek
- 1 kulka sera mozzarella
- listki świeżej bazylii
- oliwa
- 1 łyżeczka masła
- zioła do posypania bagietki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pieczarki umyj, osusz, a następnie pokrój na mniejsze części. Przełóż je do garnuszka. Dodaj masło. Całość smaż 7/10 minut na małym ogniu. Bagietkę przetnij na pół. Polej oliwą, posyp ulubionymi ziołami. Smaż bagietki na suchej patelni lub w piekarniku do zarumienienia. Na zarumienione bagietki wyłóż pieczarki, następnie połóż ser mozzarella i świeżą bazylię. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.
Mozzarella pod wpływem ciepła się rozpuści.
I gotowe!