Chrupiące zapiekanki z serem mozzarella, pieczarkami i świeżą bazylią

17.08.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 1 bagietka
  • 250 g pieczarek
  • 1 kulka sera mozzarella 
  • listki świeżej bazylii
  • oliwa 
  • 1 łyżeczka masła 
  • zioła do posypania bagietki 
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Pieczarki umyj, osusz, a następnie pokrój na mniejsze części. Przełóż je do garnuszka. Dodaj masło. Całość smaż 7/10 minut na małym ogniu. Bagietkę przetnij na pół. Polej oliwą, posyp ulubionymi ziołami. Smaż bagietki na suchej patelni lub w piekarniku do zarumienienia. Na zarumienione bagietki wyłóż pieczarki, następnie połóż ser mozzarella i świeżą bazylię. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.

Mozzarella pod wpływem ciepła się rozpuści.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Sałatka jarzynowa- wersja FIT

Składniki: 5 marchewek 3 korzenie pietruszki 5 jajek  6 kiszonych ogórków puszka groszku konserwowego por (biała część) lub…

Sałatka z brokułem i pestkami dyni

Składniki: duży brokuł  4 jajka 4 łyżki prażonych pestek dyni 4 kromki chleba pęczek rzodkiewki Sos: 4 łyżki…

Sałatka tortellini i brokułem

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki z tortellini w roli głównej. Do jej…