Ciacho na zimno- sernik na zimno z konfiturą z moreli i ananasa

2.07.2022
Czas przygotowania: 135 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki na konfiturę:
  • 1 ananas
  • 1 kg moreli
  • opcjonalnie 2 łyżki erytrtolu lub cukru 
Pozostałe składniki:
  • 800 g sera twarogowego 
  • 400 g jogurtu greckiego 
  • 1 opakowanie żelatyny do deserów 
  • 4 łyżki erytrytolu lub słodzidła, które używasz 
  • Podłużne biszkopty 
  • morele i mięta do dekoracji (u mnie również preparowane zboże).

Ananasa i morele pokój na mniejsze części przełóż je do garnuszka. Duś na małym ogniu aż morele będą miękkie. Jeśli lubisz słodkie ciasta dodaj do konfitury 2 łyżki erytrytolu. 

Pozostała część ciasta jest banalnie prosta. Ja przygotowałam masę serową w blenderze próżniowym od Kohersen Polska, który naprawdę polecam ❤️ a ty możesz użyć blendera ręcznego. 

Do miski dodaj ser, jogurt grecki oraz słodzidło. Rozpuść żelatynę i dodaj do pozostałych składników. Całość zblenduj. Na dno blaszki wyłóż biszkopty. Na biszkopty połóż konfiturę oraz masę serową. Ciasto udekoruj morelami i posyp preparowanym zbożem. Odstaw ma 2h do lodówki. 

Po tym czasie udekoruj ciasto miętą i gotowe.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Zimowy koktajl z pomarańczą i cynamonem

Koktajl to świetna propozycja na drugie śniadanie. Dziś pokażę Wam przepis na koktajl pełen zimowych smaków. Koktajl ten…

Sernik z jagodami i czekoladą

Zesmakuj ze mną kremowego, delikatnego, rozpływającego się w ustach sernika z jagodami i czekoladą. Przepis znajdziesz poniżej.  Składniki…

Kokosanki

Zesmakuj ze mną i przygotuj ciastka dla Świętego Mikołaja- kokosanki. Lekkie, chrupiące zewnątrz, a w środku delikatne i…