Ciasto kinder kanapka- zdrowsza wersja.
Dziś przychodzę do Was z przepisem na zdrowszą wersję ciasta kinder kanapka.
Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu. Fasolowe wilgotne brownie wspaniale kontrastuje z białym kremem.
Przepis poniżej.

SKLADNIKI na brownie:
- 4 banany
- 2 puszki opłukanej czerwonej fasoli
- 3 jajka
- 4 czubate łyżki miodu
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie brownie:
Wszystkie składniki razem blenduj. Wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 35/40 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
Składniki na krem:
- 200 g erytrytolu /150 g cukru
- 200 g masła
- 2 szklanki mleka w proszku
- 150/180 ml mleka
Przygotowanie kremu:
Do rondelka wlej mleko, a następnie dodaj cukier. Całość wymieszaj. Miękkie masło przełóż do miski, ubij go za pomocą miksera. Następnie do masła dodawaj ostudzone mleko z cukrem na przemian z mlekiem w proszku. Podczas dodawania cały czas mieszaj mikserem do połączenia składników.
Dodatki:
- wiórki kokosowe
- gorzka lub mleczna czekolada
- 3 łyżki oleju
Ostatni etap przygotowania ciasta:
Upieczone brownie przetnij na pół (tak jął biszkopt). Dolną część przełóż do blaszki. Na ciasto wyłóż krem, a następnie przykryj je górną częścią ciasta. W rondelku rozpuść czekoladę. Wymieszaj ją z oliwą, a następnie polej wierzch ciasta. Udekoruj wiórkami kokosowymi, chłódź je przez minimum 2h i gotowe.