Cruffiny z bitą śmietaną, konfiturą i czekoladą
Połączenie croissanta i muffina – warstwowe, maślane, lekko chrupiące i niezwykle efektowne.

Składniki:
(na ok. 8–10 sztuk):
Ciasto:
- 500 g mąki pszennej
- 7 g suchych drożdży (lub 25 g świeżych)
- 60 g cukru
- 1 jajko
- 200 ml ciepłego mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 250 g masła (zimnego, w cienkich plasterkach)
Do pieczenia:
- Masło do smarowania formy
- Cukier puder do obsypania
Do dekoracji:
- 200 ml śmietanki kremówki 36%
- 2 łyżki cukru pudru
- 8–10 łyżeczek konfitury malinowej lub porzeczkowej
- Starta biała i mleczna czekolada (ok. 50 g razem)
Przygotowanie:
Ciesz się smakiem razem ze mną!
Smacznego!