Czekoladowe cakepops z 5 składników

Składniki:
- Ciasteczka Oreo waniliowe 300 g
- Mascarpone 60 g
- Mały banan 1 sztuka
- Masło orzechowe 1 łyżka
- Słomki do picia
- Mleczna czekolada – pastylki 150 g
Przygotowanie:
Ciastka zmiel na piasek. Zmielone ciastka przełóż do miski, dodaj również mascarpone, zgniecionego widelcem banana i masło orzechowe.
Całość dokładnie wymieszaj (jeśli ciasto jest zbyt miękkie dodaj 50 g zmielonych ciastek). Z gotowego ciasta formuj kulki. W każdą z kulek włóż słomki do picia.
Ważne jest to by słomki były wbite do 1/2 wysokości kulki. Wbicie słomki głębiej spowoduje rozpadanie cake pops podczas oblewania czekoladą. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Oblewaj cakepops rozpuszczoną czekoladą. Udekoruj wg uznania. Odstaw mini desery do zastygnięcia na 1h do lodówki.
I gotowe
Smacznego!