Faszerowane muszle makaronowe

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Faszerowane muszle to bardzo efektowny obiad. Świetnie sprawdzi się na imprezie okolicznościowej lub małym przyjęciu. Goście na pewno będą zachwyceni. Przepis poniżej.

Składniki:
  • 400 g makaronu muszle
  • 400 g mięsa mielonego
  • 300 ml śmietanki 30%/ 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 cebulka
  • 200 g świeżego szpinaku
  • sól do smaku
  • granulowany czosnek
  • oliwa
  • parmezan lub twaróg wędzony do posypania
Przygotowanie:

Makaron ugotuj. Rozgrzej patelnię. Wlej oliwę. Na patelnię dodaj mięso i posiekaną cebulkę. Smaż 5 minut. Następnie dodaj śmietankę i granulowany czosnek oraz sól. Na koniec dodaj liście szpinaku. Duś przez 5 minut. Tak przygotowanym mięsem nadziewaj muszle za pomocą łyżeczki. Piecz w piekarniku 15 minut w 180 stopniach i gotowe. Tuż po wyjęciu posyp parmezanem lub twarogiem wędzonym.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Grillowana pierś z kurczaka z gnocchi i mizerią 

Zastanawiasz się czy zdrowy obiad może być prosty w przygotowaniu? Ja pokażę Ci, że tak, poniżej znajdziesz propozycję…

Pełnoziarniste naleśniki z serem i jagodami

Pełnoziarniste naleśniki z serem i jagodami są świetną propozycją zarówno na kolację, jak również na śniadanie. Zesmakuj ich…

Biszkoptowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką

Zesmakuj ze mną pysznego ciasta z sezonowymi owocami, bananem i kokosową kruszonką. Ciasto jest lekkie, a zarazem wilgotne…