Faszerowane muszle makaronowe
Faszerowane muszle to bardzo efektowny obiad. Świetnie sprawdzi się na imprezie okolicznościowej lub małym przyjęciu. Goście na pewno będą zachwyceni. Przepis poniżej.

Składniki:
- 400 g makaronu muszle
- 400 g mięsa mielonego
- 300 ml śmietanki 30%/ 1 puszka mleka kokosowego
- 1 cebulka
- 200 g świeżego szpinaku
- sól do smaku
- granulowany czosnek
- oliwa
- parmezan lub twaróg wędzony do posypania
Przygotowanie:
Makaron ugotuj. Rozgrzej patelnię. Wlej oliwę. Na patelnię dodaj mięso i posiekaną cebulkę. Smaż 5 minut. Następnie dodaj śmietankę i granulowany czosnek oraz sól. Na koniec dodaj liście szpinaku. Duś przez 5 minut. Tak przygotowanym mięsem nadziewaj muszle za pomocą łyżeczki. Piecz w piekarniku 15 minut w 180 stopniach i gotowe. Tuż po wyjęciu posyp parmezanem lub twarogiem wędzonym.
Smacznego!