Faszerowane papryki
To typowy letni i lekki obiad, którego przygotowanie zajmie Ci 15 minut, a proces pieczenia 40 minut. 15 minut stania przy garnkach i 40 minut odpoczynku, gdy czekasz na gotowy obiad. Czyż nie może być lepiej? Zdrowo, sycąco i kolorowo. Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
- 2 papryki
- 300 g wołowiny
- 100 g soczewicy
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 150 g zielonego groszku
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 passata pomidorowa
Przygotowanie:
Paprykę umyj. Zetnij górę. Wyjmij gniazda nasienne. Do miski dodaj ugotowaną soczewicę, zmieloną wołowinę, czerwoną fasolę, groszek, kukurydzę oraz passatę pomidorową. Całość wymieszaj. Dopraw ulubionymi przyprawami. Nadziewaj paprykę. Piecz przez 40 minut w 190 °.
Smacznego!