Faszerowane papryki

5.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

To typowy letni i lekki obiad, którego przygotowanie zajmie Ci 15 minut, a proces pieczenia 40 minut. 15 minut stania przy garnkach i 40 minut odpoczynku, gdy czekasz na gotowy obiad. Czyż nie może być lepiej? Zdrowo, sycąco i kolorowo. Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 2 papryki
  • 300 g wołowiny
  • 100 g soczewicy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 150 g zielonego groszku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 passata pomidorowa
Przygotowanie:

Paprykę umyj. Zetnij górę. Wyjmij gniazda nasienne. Do miski dodaj ugotowaną soczewicę, zmieloną wołowinę, czerwoną fasolę, groszek, kukurydzę oraz passatę pomidorową. Całość wymieszaj. Dopraw  ulubionymi przyprawami. Nadziewaj paprykę. Piecz przez 40 minut w 190 °.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Grillowany indyk- marynowany w wędzonej papryce i czosnku niedźwiedzim.

Zesmakuj ze mną szybkiego w przygotowaniu obiadu. To posiłek objętościowy. Soczysty indyk, marynowany w czerwonej papryce i czosnku…

Wege pasztet z białej fasoli

Składniki : • 500 g białej fasoli z puszki • 2 duże cebule • 2 pietruszki • 2…

Pistacjowe deserki z brzoskwiniami w pucharkach

Składniki (na 4 porcje): 250 g serka mascarpone200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%2–3 łyżki pasty pistacjowej2–3 łyżki…