Faszerowane papryki

5.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

To typowy letni i lekki obiad, którego przygotowanie zajmie Ci 15 minut, a proces pieczenia 40 minut. 15 minut stania przy garnkach i 40 minut odpoczynku, gdy czekasz na gotowy obiad. Czyż nie może być lepiej? Zdrowo, sycąco i kolorowo. Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 2 papryki
  • 300 g wołowiny
  • 100 g soczewicy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 150 g zielonego groszku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 passata pomidorowa
Przygotowanie:

Paprykę umyj. Zetnij górę. Wyjmij gniazda nasienne. Do miski dodaj ugotowaną soczewicę, zmieloną wołowinę, czerwoną fasolę, groszek, kukurydzę oraz passatę pomidorową. Całość wymieszaj. Dopraw  ulubionymi przyprawami. Nadziewaj paprykę. Piecz przez 40 minut w 190 °.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Krokiety z kapustą i grzybami 

Składniki na naleśniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazownej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka…

Jesienny kopiec kreta. Mocno kakaowe ciasto z powidłami i bananami.

Kopiec kreta to ciasto, które od lat cieszy się popularnością, ale co powiecie na wersję mocno czekoladową z…

Lekka pasta jajeczna z awokado

Składniki: 4 jajka 1 ogórek gruntowy  1 awokado  1 pęczek szczypiorku  Sok z 1/2 cytryny  3 łyżki skyru…