Francuskie ”zawijańce”

7.12.2022
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznej przekąski, która świetnie sprawdzi Ci się na każdą imprezę.

Do jej przygotowania potrzebujesz tylko 3 podstawowych składników. Tak niewiele trzeba by coś naprawdę dobrze smakowało.

Dokładny przepis poniżej

Zapraszam

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 ml ketchupu
  • 2 opakowania mini parówek- po 6 sztuk jedno opakowanie
  • 1jajko do posmarowania
  • sezam do posypania
Przygotowanie:

Ciasto francuskie potnij na 4/5 prostokątów.. Na środek każdego z nich wyłóż ketchup, następnie połóż parówki. całość zwiń aż powstaną rulony. Każdy rulon przetnij na pół. Każdą ”połówkę” natnij nożem. Natnij rulon tak aż parowka będzie nacięta do połowy. Każdy nacięty rulon zwiń w koło/ oponkę. Wierzch tych zwijańców posmaruj jajkiem, a następnie posyp sezamem. Piecz zwijańce 20 minut w 200 stopniach. Grzanie góra-dół.

I gotowe! 

Smacznego!

Dokładne przygotowanie tej sałatki, jak również przygotowanie dwóch innych przekąsek z ciasta francuskiego znajdziesz na filmie YouTub. Link poniżej. Zapraszam do oglądania 🙂 .

< Powrót
Zobacz również:
Pyszna sałatka z kurczakiem i szparagami

Składniki na dwie porcje: Makaron (150 g) Zielone szparagi(1 pęczek) Pierś z kurczaka (200 g) Przyprawa do kurczaka…

Śmietankowy sernik z dżemem borówkowym na spodzie z płatków kukurydzianych

 Składniki na spód: 200 g płatków kukurydzianych  80 g masła  Składniki na masę serową: 1 kg sera mielonego…

Orkiszowe gofry z masłem orzechowym, grillowanymi warzywami i sosem orzechowym 

Składniki na gofry: 300 g mąki orkiszowej500 ml mleka 2%3 jajka60 g oleju rzepakowego1 łyżeczka proszku do pieczenia2…