Francuskie ”zawijańce”

7.12.2022
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznej przekąski, która świetnie sprawdzi Ci się na każdą imprezę.

Do jej przygotowania potrzebujesz tylko 3 podstawowych składników. Tak niewiele trzeba by coś naprawdę dobrze smakowało.

Dokładny przepis poniżej

Zapraszam

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 ml ketchupu
  • 2 opakowania mini parówek- po 6 sztuk jedno opakowanie
  • 1jajko do posmarowania
  • sezam do posypania
Przygotowanie:

Ciasto francuskie potnij na 4/5 prostokątów.. Na środek każdego z nich wyłóż ketchup, następnie połóż parówki. całość zwiń aż powstaną rulony. Każdy rulon przetnij na pół. Każdą ”połówkę” natnij nożem. Natnij rulon tak aż parowka będzie nacięta do połowy. Każdy nacięty rulon zwiń w koło/ oponkę. Wierzch tych zwijańców posmaruj jajkiem, a następnie posyp sezamem. Piecz zwijańce 20 minut w 200 stopniach. Grzanie góra-dół.

I gotowe! 

Smacznego!

Dokładne przygotowanie tej sałatki, jak również przygotowanie dwóch innych przekąsek z ciasta francuskiego znajdziesz na filmie YouTub. Link poniżej. Zapraszam do oglądania 🙂 .

< Powrót
Zobacz również:
Serowe placuszki (a'la racuchy) o smaku szarlotki🥞

Zesmakuj ze mną pysznych placuszków z sera białego z dodatkiem jabłek, cynamonu i borówek. Placuszki te smakują jak…

Sekrety klusek śląskich- sprawdzony przepis na puszyste kluski

Kluski śląskie to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni śląskiej, które na stałe zagościło na stołach w całej…

Surówka z pora

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 7 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Dziś chciałbym podzielić się z Wami…