Gofry chrupiące jak z budki
Czas na gofry, które smakują dosłownie jak te z wakacyjnej budki… a może i lepiej? Chrupiące zewnątrz, a miękkie w środku gofry przeniosą Cię w kulinarny, smakowy zachwyt. Skorzystaj z przepisu i ciesz się smakiem.

Składniki:
- 3 jajka
- 500 ml mleka
- 300 g mąki pszennej
- 60 g oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 opakowanie cukru z wanilią
Przygotowanie:
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem z wanilią. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli, a do żółtek dodaj olej i mleko (całość wymieszaj). Masę jajeczną połącz ze składnikami sypkimi. Na koniec dodaj ubite białka i delikatnie całość wymieszaj szpatułką sylikonową. Rozgrzej gofrownice i piecz do zrumienienia gofry. Z podanych proporcji wyjdzie 12/13 gofrów. Gotowe gofry podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!