Gofry z cukinii z jajkiem, bekonem i koperkiem
Nie masz pomysłu jak wykorzystać cukinię? Pokażę Ci jak przygotować wytrawne gofry z sadzonym jajkiem, bekonem, a także koperkiem. Przepis jest bardzo prosty. Myślę, że Tobie również posmakują. Zesmakuj ich razem ze mną. Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
- 1 mała cukinia
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 2 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/2 łyżeczki soli
- 1,5 szklanki mąki
Dodatki:
- surowy boczek wędzony
- jajka
- świeży koperek
Przygotowanie:
Cukinię zetrzyj na tarce. Posól ją i odstaw by puściła sok.
Do miski dodaj jajka, mleko, mąkę, czarnuszkę oraz bazylię.
Odciśnij cukinię z nadmiaru wody, a następnie dodaj ją do wyżej wymienionych składników. Całość dokładnie wymieszaj. Rozgrzej gofrownicę.
Wylewaj porcję ciasta. Piecz gofry do zarumienienia.
Zazwyczaj gofry są idealne gdy z gofrownicy przestaje wydostawać się para.
Upieczone gofry podawaj z sadzonym jajkiem, bekonem, i koperkiem.
I gotowe!