Grecka sałatka z ciecierzycą

Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy (odsączona i opłukana)
- 1 ogórek, pokrojony w kostkę
- 1/2 szklanki pokruszonego sera feta
- 1 mała czerwona cebula, pokrojona w cienkie plastry
- 1-2 pomidory, pokrojone w ćwiartki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka oregano
- Świeżo mielony czarny pieprz do smaku
- Świeża pietruszka do dekoracji
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszaj ciecierzycę, ogórek, cebulę, pomidory oraz ser feta.
Skrop oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny.
Dopraw oregano i pieprzem do smaku.
Delikatnie wymieszaj składniki, aby wszystko dobrze się połączyło.
Na koniec udekoruj sałatkę świeżo posiekaną pietruszką.
Podawaj od razu lub schłodź w lodówce przez około 30 minut przed podaniem, aby smaki się przegryzły.
Ciesz się smakiem razem ze mną!
Smacznego!