Grillowane boczniaki w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

Składniki:
- 400 g boczniaków (1 opakowanie)
- 2 duże jajka
- 1 szklanka płatków kukurydzianych
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól do smaku
Dodatki:
- Bagietka, zioła, pesto bazyliowe lub pomidorowe, prażony słonecznik.
Przygotowanie:
Do miski dodaj zmielone płatki kukurydziane, wędzoną paprykę, kurkumę i sól. Całość wymieszaj. W drugiej misce roztrzep jajko.
Boczniaki pokrój na mniejsze części. Zamocz je w jajku, a następnie obtaczaj w mieszance z płatków kukurydzianych.
Rozgrzej grilla. Grilluj boczniaki z każdej strony do zarumienienia. Boczniaki możesz również smażyć.
Gotowe boczniaki podawaj na grillowanej bagietce. Na bagietkę połóż bazyliowe pesto, następnie wyłóż boczniaki, dodaj zioła, posyp prażonymi ziarnami słonecznika i gotowe.
I gotowe!