Grillowane boczniaki w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

17.12.2022
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:

  • 400 g boczniaków (1 opakowanie)
  • 2 duże jajka 
  • 1 szklanka płatków kukurydzianych 
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól do smaku

Dodatki:

  • Bagietka, zioła, pesto bazyliowe lub pomidorowe, prażony słonecznik.
Przygotowanie:

Do miski dodaj zmielone płatki kukurydziane, wędzoną paprykę, kurkumę i sól. Całość wymieszaj. W drugiej misce roztrzep jajko. 

Boczniaki pokrój na mniejsze części. Zamocz je w jajku, a następnie obtaczaj w mieszance z płatków kukurydzianych. 

Rozgrzej grilla. Grilluj boczniaki z każdej strony do zarumienienia. Boczniaki możesz również smażyć.

Gotowe boczniaki podawaj na grillowanej bagietce. Na bagietkę połóż bazyliowe pesto, następnie wyłóż boczniaki, dodaj zioła, posyp prażonymi ziarnami słonecznika i gotowe.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Puszyste placuszki z serka wiejskiego z bananem

Zesmakuj ze mną pysznych placuszków śniadaniowych. Dziś wersja placuszków z bananami. Są szybkie w przygotowaniu, a do ich…

Ciasto mleczna kanapka

Składniki na kakaowe biszkopty: • 200 ml oleju rzepakowego • 125 ml wody • 5 jajek, białka i…

Jesienne kluski na parze (pampuchy) z duszonymi śliwkami

Zesmakuj ze mną jesiennych pampuchów. Słodki smak bułek w połączeniu z kwaśną śliwką to coś naprawdę pysznego. Mięta…