Grillowane Kofty ze szparagami

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Kofta to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Zazwyczaj robi się je z wołowiny lub jagnięciny. U mnie wersja z mięsem z indyka. Kofty są przede wszystkim bardzo zdrowe i sycące. W smaku przypominają nasze kotlety mielone.

Składniki:
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • tortellini
  • 500 g szparagów
  • przyprawa do mięs
  • 1 jajko
Przygotowanie:

Do miski dodaj mięso, przyprawę oraz jedno jajko. Zagnieć ręcznie. Formuj małe kotlety, a następnie nabij je na patyczek do szaszłyków. Piecz lub grilluj przez 13/15 minut w 180 stopniach. Tortellini ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Szparagom ułam końcówki. Przełóż je na patelnię. Zalej wodą. Duś przez 5/8 minut. Gotowe Kofty podawaj z tortellini, a także przygotowanymi szparagami.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Niesamowicie kremowy jesienny sernik. Prosty przepis.

Jesień to idealny czas na wypieki pełne ciepłych, otulających smaków, a kremowy sernik z masłem orzechowym doskonale wpisuje…

Grillowana pierś z kurczaka z gnocchi i mizerią 

Zastanawiasz się czy zdrowy obiad może być prosty w przygotowaniu? Ja pokażę Ci, że tak, poniżej znajdziesz propozycję…

Pieczony omlet/naleśnik

Jedni mówią na niego naleśnik inni zaś omlet... Zesmakujcie dziś ze mną pieczonego omleta, który jest puszysty, delikatny,…