Grillowane Kofty ze szparagami
Kofta to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Zazwyczaj robi się je z wołowiny lub jagnięciny. U mnie wersja z mięsem z indyka. Kofty są przede wszystkim bardzo zdrowe i sycące. W smaku przypominają nasze kotlety mielone.

Składniki:
- 300 g mięsa mielonego z indyka
- tortellini
- 500 g szparagów
- przyprawa do mięs
- 1 jajko
Przygotowanie:
Do miski dodaj mięso, przyprawę oraz jedno jajko. Zagnieć ręcznie. Formuj małe kotlety, a następnie nabij je na patyczek do szaszłyków. Piecz lub grilluj przez 13/15 minut w 180 stopniach. Tortellini ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Szparagom ułam końcówki. Przełóż je na patelnię. Zalej wodą. Duś przez 5/8 minut. Gotowe Kofty podawaj z tortellini, a także przygotowanymi szparagami.
Smacznego!