Gulasz wołowy z cukinią i pieczarkami

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Gulasz w nico innej wersji. Tradycyjna wersja gulaszu z dodatkiem pieczarek i cukinii. Wołowina z pieczarkami to świetne połączenie. Przekonaj się sama/sam i przygotuj  gulasz z mojego przepisu. Znajdziesz go pod spodem.

Składniki:
  • 500 g wołowiny
  • 2 cukinie
  • 400 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 140 g kaszy gryczanej
  • 2 żółte lub czerwone pomidory
  • 2 żółte papryki
  • 2,5 l bulionu/wody
Przygotowanie:

Mięso pokrój w grubą kostkę. Obsmaż chwilę na patelni. Przełóż mięso do garnka. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do usmażonej wołowiny. Całość zalej wodą i duś przez 5h aż mięso będzie miękkie. Pomidory żółte upiecz, przetrzyj przez sito i dodaj do gulaszu. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.

Smacznego!

< Powrót