Gulasz wołowy z cukinią i pieczarkami
Gulasz w nico innej wersji. Tradycyjna wersja gulaszu z dodatkiem pieczarek i cukinii. Wołowina z pieczarkami to świetne połączenie. Przekonaj się sama/sam i przygotuj gulasz z mojego przepisu. Znajdziesz go pod spodem.

Składniki:
- 500 g wołowiny
- 2 cukinie
- 400 g pieczarek
- 2 cebule
- 140 g kaszy gryczanej
- 2 żółte lub czerwone pomidory
- 2 żółte papryki
- 2,5 l bulionu/wody
Przygotowanie:
Mięso pokrój w grubą kostkę. Obsmaż chwilę na patelni. Przełóż mięso do garnka. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do usmażonej wołowiny. Całość zalej wodą i duś przez 5h aż mięso będzie miękkie. Pomidory żółte upiecz, przetrzyj przez sito i dodaj do gulaszu. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.
Smacznego!