Hot-dogi z ciasta francuskiego
Przygotowanie tradycyjnych hot-dogów na drożdżowym cieście zajmuje sporo czasu. Przygotuj szybszą i zdrowszą wersję hot-dogów razem ze mną. To świetny sposób zarówno na imprezową przekąskę jak również na kolację. Dzieci też będą szczęśliwe jedząc takie hot-dogi. Łatwo w nich ukryć warzywa, za którymi dzieci nie przepadają.

Składniki:
zdrowsza wersja/normalna wersja
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 5 łyżek ketchupu od @kfdnutrition/zwykły ketchup
- 100 g mozarelli/100 g tartego sera żółtego
- 150 g pieczarek
- 1 opakowanie małych parówek z dobrym składem
- 8 g masła
- 1 jajko
Przygotowanie:
Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, a następnie smaż na maśle. Ciasto francuskie rozłóż, pokrój na prostokąty. Każdy prostokąt natnij po bokach. Środek ciasta posmaruj ketchupem, następnie połóż pieczarki, parówki, a na koniec ser mozarella. Całość zwiń (zwijaj tak jak warkocz), a następnie smaruj jajkiem. Posyp sezamem. Piecz 20 minut w 180° grzanie góra-dół.
Upieczone hot-dogi podawaj z ulubionymi sosami.
I gotowe
Smacznego!