Hot dogi z ciasta francuskiego z zielonymi szparagami 

13.06.2022
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 6 łyżeczek ketchupu/sosu barbecue od @kfdnutririon
  • 6 parówek 
  • 1 jajko 
  • Sezam do posypania
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwiń, podziel na 6 części. Na każdą część połóż po łyżeczce ketchupu/sosu barbecue. Następnie połóż szparagi i parówki. Całość zwiń w rulon, a następnie obwiniać paskiem z ciasta francuskiego. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem. Piecz 20 minut w 200 stopniach. 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Kluski na parze (pampuchy) z musem mango

Zesmakuj ze mną pysznych i bardzo prostych w przygotowaniu bułek na parze. Jeśli kochasz tak samo mango jak…

Domowa pizza z salami

Pizza z sosem pomidorowo-bazyliowym, serem, salami i listkami bazylii to klasyczna i pyszna propozycja na domową pizzę, która…

Fit naleśniki z "zdrową Nutellą" i bananami

Składniki: Na naleśniki: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej (lub owsianej) 1 szklanka mleka roślinnego (np. migdałowego, owsianego) lub zwykłego…