Indyk w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i bazylią

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Danie, które swoim smakiem w pewnym stopniu przeniesie Cię do krajów azjatyckich. Jedna porcja ma zaledwie 430 kcal. Zdrowie zaczyna się właśnie od tego talerza 🙂 Przepis poniżej.

Składniki:
  • 500 g indyka
  • 1 opakowanie warzyw  mieszanki chińskiej
  • 1 puszka ananasa
  • 1 papryka czerwona
  • 1 opakowanie passaty pomidorowej
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • sól
Przygotowanie:

Na patelnię dodaj wszystkie warzywa (wcześniej je pokrój) oraz mieszankę chińską. Smaż przez 5 minut, a następnie zalej passatą pomidorową, dodaj pokrojoną pierś z indyka oraz ananasa. Duś przez 15 minut. Na koniec dopraw  całość przyprawą curry, wędzoną papryką oraz solą. Tak przygotowany sos podawaj z ryżem i świeżą bazylią.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Marynowane pomarańcze w miodzie z goździkami i cynamonem

Zesmakuj ze mną pysznych pomarańczy marynowanych w miodzie z goździkami i cynamonem. Marynowane pomarańcze posiadają mnóstwo witamin, a…

Roladki z piersi kurczaka.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 10 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Zapraszam Was dzisiaj na kulinarną podróż…

Naleśniki po CHŁOPSKU

Dziś mówimy "naleśniki", a konkretnie "po chłopsku"! Przygotujcie się na prawdziwy festiwal smaków, który zabierze Was w podróż…